Jedząc potrawy z dyni wpływamy na usprawnienie naszego trawienie, dzięki czemu możemy skuteczniej wyekstrahować substancje odżywcze zawarte w posiłkach i lepiej odżywić krew oraz płyny ciała.
Katalog: DYNIA
smak: słodki i lekko gorzkawy
termika: ochładzająca
termika: ochładzająca
działanie:
- wzmacnia trawienie, harmonizuje układ pokarmowy
- pomaga wydalić nadmiar wilgoci,
- wzmacnia krew,
- reguluje poziom cukru we krwi,
- wzmacnia trzustkę,
- wspiera wydzielanie śluzu z Płuc, oskrzeli i gardła.
wskazania:
- stany związane z wilgocią,
- egzema,
- zmęczenie,
- biegunka,
- obrzęki,
- zastój spowodowany nadmiarem wilgoci i osłabieniem,
- cukrzyca,
- hipoglikemia (niedocukrzenie),
- brak apetytu u dzieci,
- astma oskrzelowa.